טרסטוזומב - הרצפטין
תרופה זאת היא נוגדן, בדומה לנוגדנים הנוצרים בגוף באופן נורמלי כחלק מפעילות מערכת החיסון. נוגדן זה נוצר במעבדה, והוא מכוון נגד קולטן (רצפטור) בשם Her2, הנמצא על חלק מתאי הגוף, ובמידה רבה יותר על תאי סרטן שד, בחלק מהמקרים. נמצא שנוגדן זה יעיל כטיפול נגד סרטן שד כאשר תאי הסרטן מבטאים ביתר את הקולטן הרלונטי. ניתן למדוד את כמות הקולטן בבדיקה פתולוגית. תוצאה חיובית של הבדיקה תהיה Her2 +3, כלומר עוצמת צביעה של +3, או , במידה ותוצאת בדיקה זאת תהיה לא חד משמעית (כלומר +2), תתבצע בדיקה נוספת, הנקראת FISH, שלגביה התוצאה של 2.2 נחשבת חיובית.
כ 20-30% מגידולי סרטן השד מבטאים על פני תאי הגידול את הקולטן הרלונטי במידה שהופכת את הטיפול נגדם ע"י הרצפטין ליעיל.
טיפול ע"י הרצפטין ניתן דרך הוריד, פעם בשלושה שבועות, או פעם בשבוע, לפי החלטת הרופא המטפל.
טיפול ע"י הרצפטין ניתן במחלה מוקדמת, כחלק מטיפול משלים, במידה וניתן טיפול משלים כמותרפי ורק אם הגידול (שהוסר כבר) ביטא Her2 ביתר (בהתאם לקריטריונים שהוזכרו לעיל). קיימת גם אפשרות לתת טיפול בהרצפטין לפני ניתוח (כחלק מטיפול "נאו-אדג'ובנטי").
טיפול ע"י הרצפטין ניתן גם למחלה גרורתית, כתרופה יחידה או יחד עם כמותרפיה.
כמעט ואין תופעות לואי מיידיות לטיפול. באופן נדיר, וכמעט רק בטיפול הראשון או השני, קורת תגובה רגישות יתר, כלומר עלית חום, צמרמורת הרגשה רעה, וכו'. תופעות אילו בדר"כ קלות לטיפול ולא מפריעות להמשך טיפול יעיל.
תופעת לואי מסוכנת היא פגיעה בתפקוד הלב, ששכיחותה במחקרים העדכניים עומדת על אחוזים בודדים. כדי לזהות תופעה זאת מוקדם, נעשה מעקב אחר תפקוד הלב במהלך הטיפולים, ע"י בדיקת אקו לב או מיפוי לב פעם בכ- 3 חודשים. במידה ומזוהה ירידה בתפקוד הלב (לפני הופעת סמפטומים של פגיעה לבבית), מופסק הטיפול בהרצפטין, וברוב המקרים תפקוד הלב חוזר לתקין. גם במקרים בהם תפקוד הלב אינו חוזר לתקין, בדר"כ אינו מחמיר, ונדירה הופעת פגיעה לבבית המתבטאת בסמפטומים (חולשה, קוצר נשימה במאמץ קל, בצקות).