טיפול כימותרפי
הטיפול הכימי ניתן בדרך כלל במשך מספר שעות עד מספר ימים, וחוזר על עצמו אחת לתקופת זמן מסוימת של שבועיים או שלושה שבועות. ספירת ימי מחזור טיפול מתחילה ביום הראשון של הטיפול. למשל: טיפול הניתן במשך יומיים רצופים, ניתן ביום הראשון והשני של המחזור, וביום ה 14 מסתיים המחזור. ביום למחרת מתחיל מחזור טיפול נוסף, כלומר היום הראשון של הטיפול הבא.
הסיבה למתן טיפול במחזורי טיפול כאלו היא כדי לאפשר לגוף להתאושש מתופעות הלוואי של הטיפול הקודם. במקרה הצורך ניתן לשנות את תאריכי הטיפולים, למשל עקב סיבות אישיות או עקב חוסר התאוששות מספק של גוף החולה מתופעות הלוואי של הטיפול הקודם.
תופעות לוואי
תופעות הלוואי השכיחות הן: בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, נשירת שיער, פגיעה במערכת החיסון, פגיעה במערכת הקרישה ופצעים בפה. התופעות תלויות בדרך כלל בסוג ובמינון התרופה הניתנת. בזמן הקבלה לאשפוז יום מקבלים מידע בכתב ובעל פה מהאחות המטפלת על מניעת תופעות הלוואי והטיפול בהן בעת הופעתן. ואפשר להתייעץ איתה בכל שאלה.
האם מיעוט תופעות לוואי מעיד על טיפול לא יעיל?
בדרך כלל לא. אנשים שונים מגיבים באופן שונה לטיפול.
מתי מופחת המינון של טיפול כימי?
כאשר נגרמות תופעות לואי קשות, לעיתים יחליט הרופא או הרופאה להמשיך את הטיפולים במינון מופחת. לעיתים מספיק להוריד את המינון ב-10%-20%% כדי לאפשר למטופל/ת להמשיך לקבל את הטיפול ללא קושי.
האם הורדת המינון מפחיתה את יעילות הטיפול הכימותרפי?
בדרך כלל אין אפשרות לדעת זאת. אבל יש להניח שהטיפול עדיין יעיל, שכן בכל המחקרים שעליהם מבוססים הטיפולים הניתנים קיבלו חלק מהחולים טיפול במינון מופחת ועדיין יעילות הטיפולים הוכחה במחקרים אלה.