תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

הידבקות בזיהומים עקב טיפולי סרטן

טיפולים המחלישים את מערכת החיסון מעלים את הסיכון להידבקות בזיהום, כולל כזה שמועבר במזון. כך מפחיתים או מונעים אותו

הידבקות בזיהום, כולל כזה שמועבר במזון, היא דאגה מרכזית של חולי סרטן, בייחוד כאשר מערכת החיסון שלהם מוחלשת בשל הטיפולים השונים. להלן כמה דרכים להפחתת הסיכון או מניעתו:

  • לפני הכנת מזון ואכילה, שטפו ידיים בסבון. 
  • שטפו היטב ירקות ופירות משאריות ריסוס לפני אכילתם. 
  • אחסנו מזון לפי ההוראות המופיעות על האריזה (למשל במקרר/ מקפיא/ במקום קריר ויבש). 
  • הפרידו בין קרשי חיתוך המשמשים לטיפול בבשר, עוף או דגים נאים לבין אלו המשמשים לחיתוך ירקות. 
  • שטפו ביסודיות קרשי חיתוך וכלים המשמשים לבישול ביצים, בשר ודגים.
  • בשלו היטב מזון בשרי וביצים. אין לאכול מנות אלו כאשר אינן מבושלות במלואן. 
  • הימנעו ממוצרי חלב לא מפוסטרים וממיצי פירות לא מפוסטרים ממקור חיצוני. ניתן לשתות מיצי פירות לא מפוסטרים שהוכנו בבית בצורה נקייה.
  • אין לאכול מחוץ לבית את המזונות הבאים: סושי, בשר, עוף או דג שאינם מבושלים לגמרי, סלטים ומזונות רחוב.

בכל חשד לזיהום ממזון, ובייחוד אם חלה ירידה במשקל ובתפקוד, מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי ביחידה שבה מטופלים או במחלקה (במקרה של אשפוז).