טיפול בסרטן הושט נקבע בעיקר בהתאם לסוג הגידול (קשקשי או אדנוקרצינומה), לשלב המחלה ולמאפיינים האישיים של כל מטופל. תכנית הטיפול יכולה לכלול: ניתוח, כימותרפיה, קרינה, תרופות ביולוגיות, או שילובים שונים שלהם.
בשיבא קיים צוות רופאים מולטי-דיסציפלינרי הכולל: אונקולוגים, גסטרואנטרולוגים, מומחי הדמיה, מנתחים ומומחי קרינה. צוות זה מתכנס אחת לשבוע בקביעות, סוקר ומנתח נתוני כל מטופל חדש, וקובע החלטה לגישה טיפולית משותפת.
הטיפול בדרך כלל יכלול תשלובת של ניתוח, כימותרפיה ולעיתים קרינה. סדר הטיפולים והרכבם עשוי להשתנות ממטופל למטופל ותלוי במשתנים רבים, אשר לא נוכל להקיפם בסקירה זו. במקרה זה מטרת הטיפול היא ריפוי , כלומר חיסול המחלה והקטנת הסיכון להישנות המחלה בעתיד.
ניתוח מבוצע כאשר הגידול עדיין לא התפשט לאברים אחרים. הניתוח בדרך כלל כולל כריתה של האזור הנגוע בושט, כריתת קשרי הלימפה המקומיים וחיבור חלק הושט שנותר אל הקיבה.
לאחר הניתוח, הפתולוג יקבע מהו שלב התפשטות הגידול והאונקולוג יחליט אם יש צורך בטיפול נוסף. לעיתים יומלץ על קבלת טיפול משלים לניתוח (טיפול "אדג'ובנטי" = טיפול משלים).
קרינה יכולה להינתן כחלק מתכנית הטיפול לפני או אחרי הניתוח, ולעיתים במקביל למתן הכימותרפיה. תופעות לוואי אפשריות של הטיפול הקרינתי לאזור הושט- בית החזה:
כאב גרון, שיעול או קוצר נשימה, אדמומיות ויובש באזור ההקרנה, עייפות וחולשה. בעיה נפוצה כאשר הקרינה היא למרכז החזה, היא כאבים בבליעה עקב פגיעה בושט. בעיה זאת נפוצה אולם בדרך כלל חולפת. קרינה לאזור הושט לא גורמת נשירת שיער ובדרך כלל לא גורמת כוויות עוריות.
הרכב הטיפול יקבע בהתאם לסוג המחלה, לשלב התפשטותה ולמצבו הכללי של המטופל ומחלות הרקע שלו. קיימים מספר סוגים של תרופות כימותרפיות וביולוגיות לטיפול בסרטן הושט. הטיפול יכול להינתן כתרופה בודדת או כשילוב של מספר תרופות. הרכב הטיפול יקבע על ידי הצוות המטפל.