תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

דרכי טיפול בסרטן הושט

טיפול בסרטן הושט נקבע בעיקר בהתאם לסוג הגידול (קשקשי או אדנוקרצינומה), לשלב המחלה ולמאפיינים האישיים של כל מטופל. תכנית הטיפול יכולה לכלול: ניתוח, כימותרפיה, קרינה, תרופות ביולוגיות, או שילובים שונים שלהם.

בשיבא  קיים צוות רופאים מולטי-דיסציפלינרי הכולל: אונקולוגים, גסטרואנטרולוגים, מומחי הדמיה, מנתחים ומומחי קרינה. צוות זה מתכנס אחת לשבוע בקביעות, סוקר ומנתח נתוני כל מטופל חדש, וקובע החלטה לגישה טיפולית משותפת.

סרטן הושט בשלב מקומי:

הטיפול בדרך כלל יכלול תשלובת של ניתוח, כימותרפיה ולעיתים קרינה. סדר הטיפולים והרכבם עשוי להשתנות ממטופל למטופל ותלוי במשתנים רבים, אשר לא נוכל להקיפם בסקירה זו. במקרה זה מטרת הטיפול היא ריפוי , כלומר חיסול המחלה והקטנת הסיכון להישנות המחלה בעתיד.

ניתוח מבוצע כאשר הגידול עדיין לא התפשט לאברים אחרים. הניתוח בדרך כלל כולל כריתה של האזור הנגוע בושט, כריתת קשרי הלימפה המקומיים וחיבור חלק הושט שנותר אל הקיבה.

לאחר הניתוח, הפתולוג יקבע מהו שלב התפשטות הגידול והאונקולוג יחליט אם יש צורך בטיפול נוסף. לעיתים יומלץ על קבלת טיפול משלים לניתוח (טיפול "אדג'ובנטי" = טיפול משלים).

קרינה (רדיותרפיה) לסרטן הושט:

קרינה יכולה להינתן כחלק מתכנית הטיפול לפני או אחרי הניתוח, ולעיתים במקביל למתן הכימותרפיה. תופעות לוואי אפשריות של הטיפול הקרינתי לאזור הושט- בית החזה:

כאב גרון, שיעול או קוצר נשימה, אדמומיות ויובש באזור ההקרנה, עייפות וחולשה. בעיה נפוצה כאשר הקרינה היא למרכז החזה, היא כאבים בבליעה עקב פגיעה בושט. בעיה זאת נפוצה אולם בדרך כלל חולפת. קרינה לאזור הושט לא גורמת נשירת שיער ובדרך כלל לא גורמת כוויות עוריות.

טיפולים תרופתיים (כימותרפיים וביולוגיים) לסרטן הושט:

הרכב הטיפול יקבע בהתאם לסוג המחלה, לשלב התפשטותה ולמצבו הכללי של המטופל ומחלות הרקע שלו. קיימים מספר סוגים של תרופות כימותרפיות וביולוגיות לטיפול בסרטן הושט. הטיפול יכול להינתן כתרופה בודדת או כשילוב של מספר תרופות. הרכב הטיפול יקבע על ידי הצוות המטפל.

התרופות הכימותרפיות המקובלות לשימוש בסרטן הושט הן:

  • ציספלטין (כלול בסל התרופות) או אוקסליפלטין (לא כלול בסל).
  • פלואורופירימידינים (5FU באינפוזיה, "קסלודה" בכדורים).
  • טקסנים (טקסול, טקסוטר – לא כלולים בסל).
  • אירינוטקן (לא כלול בסל).


התרופות הביולוגיות המקובלות לשימוש בסרטן הושט הן:

  • הרצפטין – ניתן רק לסרטן ושט מסוג אדנוקרצינומה בשלב מפושט עם ביטוי יתר של קולטני HER2 (בדיקה שתעשה על דגימת הביופסיה על ידי הצוות הפתולוגי על פי בקשת האונקולוג; כלול בסל).

צרכים תזונתיים מיוחדים בתקופת המחלה והטיפולים:

  • מרבית המטופלים עם סרטן הושט מתקשים לאכול בשל הקושי לבלוע את המזון. קשיי הבליעה נגרמים מכיוון שהושט נהיה צר יותר בשל הגידול או כתופעת לוואי של הטיפולים. מטרת הטיפולים היא, בין היתר, לשפר את יכולת הבליעה.
  • במהלך תקופת המחלה והטיפולים, תותאם למטופל תכנית תזונתית שתסייע לו בהתאם למצבו.
  • בנוסף, לעיתים ניתן לנסות ולסייע להרחבת המעבר בושט באמצעות שימוש בסטנט (תומכן המוחדר באנדוסקופיה).

טיפולים במסגרת מחקר קליני לסרטן הושט

  • במרכז הסרטן בשיבא מוצעים מספר מחקרים קליניים אשר בודקים את בטיחותם ויעילותם של תרופות וטיפולים חדשים שעדיין לא הוכחו באופן חד משמעי.
  • ניתן לשאול את הרופא המטפל האם קיימים מחקרים קליניים המתאימים לך.
  • לחץ כאן להסבר נוסף אודות מחקרים קליניים.