במסגרת השירות הנוירו-אונקולוגי בשיבא מוצעים מספר מחקרים קליניים לאבחון וטיפול בגידולים מוחיים, הבודקים את בטיחותן ויעילותן של בדיקות, תרופות וטיפולים חדשים שעדיין לא הוכחו. על מנת לבדוק האם השתתפות במחקר קליני יכולה להתאים עבורך אנא קרא עוד אודות מחקרים קליניים.
מחקרים פתוחים לגיוס בתחום נוירו-אונקולוגיה בבית החולים "שיבא" (כדאי תמיד לשאול ולהתעדכן אצל הרופא המטפל):
- ACT IV: מחקר פאזה שלישית הבודק יעילות תרופה בשם רינדופפימוט (rindopepimuth) בחולי GBM (גליובלסטומה) שאובחנו לאחרונה. מדובר בחיסון נגד חלבון גידולי בשם EGFRVIII הניתן במקביל לטיפול הכימותרפי (Temozolamide/טמודאל) בהזרקות לירך. המחקר מתאים רק למטופלים שעברו הסרה חלקית לפחות של הגידול ובגידול שהוצא קיימת מוטציה מתאימה (כ 25% מהמטופלים).
- TRAM-Treatment Response Assessment Maps: מחקר הדמיתי המשתמש בשיטת MRI חדשנית על מנת לנסות ולהבדיל בין הישנות של הגידול המוחי לבין שינויים הנובעים מהטיפול (ניתוח, קרינה, טיפול תרופתי). למחקר מגויסים מטופלים עם גידולי מוח ראשוניים או גרורות מוחיות אשר טופלו וכעת לא ניתן באמצעות MRI שיגרתי להבדיל בין המצבים לעיל.
- שינויי תפריט ותרופות נוגדות סכרת בשילוב עם קרינה: מחקר פאזה ראשונה בקרב מטופלים עם גליומה בממאירות גבוהה חוזרת. המחקר בודק את היכולת לשלב קרינה בדיאטה דלת פחמימות ומתן גלוקופאז' (תרופה לחולי סכרת). המחקר מסתמך על תלות הגידול בסוכר זמין כמקור לאנרגיה, לעומת הרקמה הבריאה היכולה להשתמש במסלולים מטבוליים חליפיים.