בשנים האחרונות פותחו טיפולים חדשניים, כימותרפיים וביולוגיים, הניתנים כטיפול יחיד או בשילוב עם קרינה בהתאם לסוג הגידול ומצבו של המטופל.
התרופה הכימותרפית הסטנדרטית שניתנת היום לטיפול בגידולי מוח ראשוניים ולעיתים בגרורות מוחיות נקרא Temozolamide (טמודאל/Temodal,Temo). תרופה זו פוגעת במנגנון חלוקת התאים וכך מעכבת את המשך התפשטות הגידול.
בשנים האחרונות נוספו לטיפולים גם תרופות ביולוגיות שונות, ביניהן אווסטין (Bevacizumab, Avastin) הנמצאת בשימוש בגידולי מוח חוזרים. אווסטין מונעת גדילה והתרבות של כלי דם חדשים המזינים את הגידול ועל ידי כך מקטינה את הבצקת המוחית הנלווית ומעכבת הרחבה והתפשטות הגידול במוח.
כיום קיימות בדיקות מולקולאריות המאפשרות, בחלק מהמקרים, לנבא את התגובה לטיפול מסוים. תוצאות הבדיקות יוכלו לסייע לרופא המטפל לקבוע את תכנית הטיפול באופן מושכל. יש לציין כי חלק מהבדיקות אינן כלולות במסגרת שירותי סל הבריאות. במידת הצורך, הרופא ידון אתך על הבדיקות הרלוונטיות.
הערה: ייתכן ופרכוס או טיפול נוגד פרכוסים מגביל את המטופל בפעולות כמו נהיגה או מכתיב צורך בליווי – אנא פנה לרופא המטפל לברר האם חלות לגביך מגבלות כאלה.