הטיפול ניתן בדרך כלל במשך מספר שעות עד מספר ימים, וחוזר על עצמו אחת לתקופת זמן מסוימת של שבועיים או שלושה שבועות. ספירת ימי מחזור טיפול מתחילה ביום הראשון של הטיפול. למשל: טיפול הניתן במשך יומיים רצופים, ניתן ביום הראשון והשני של המחזור, וביום ה 14 מסתיים המחזור. ביום למחרת מתחיל מחזור טיפול נוסף, כלומר היום הראשון של הטיפול הבא. הסיבה למתן טיפול במחזורי טיפול כאלו היא כדי לאפשר לגוף להתאושש מתופעות הלוואי של הטיפול הקודם. במקרה הצורך ניתן לשנות את תאריכי הטיפולים, למשל עקב סיבות אישיות של המטופל. לעיתים יש הכרח לדחות את הטיפול במספר ימים, עקב חוסר התאוששות מספק של גוף החולה מתופעות הלוואי של הטיפול הקודם.
דחיות חוזרות של הטיפול נגרמות במקרה של סבל רב מתופעות הלוואי, ואז נעשית הפחתה של מינון התרופה הניתנת, במטרה להפחית את עוצמת ותדירות תופעות הלוואי.
הפחתת מינון התרופה אינה בהכרח העובדה שהטיפול יהיה פחות יעיל. בכל מקרה מטרת הטיפול היא לאזן בין הרצון לפגוע בגידול הסרטני, לבין הסכנה של פגיעה בחולה ע"י הטיפול. לכן חשוב לעדכן את האחות המטפלת ואת הרופא המטפל בכל תופעות הלוואי שסבלת מאז הוחל הטיפול, כדי לאפשר החלטה מושכלת על משך ומינון הטיפול.
ניתן בעירוי לווריד למשך מספר דקות עד מספר שעות במסגרת אשפוז יום.
במידה והטיפול נמשך זמן ארוך יותר, יינתן הטיפול במסגרת מחלקת האשפוז או בעירוי המשכי עם משאבה בבית החולה.
במקרים מסוימים יציעו לך טיפול כזה. במקרים אילו יש צורך מקדים בהחדרת צנתר מרכזי . תהליך זה מתבצע בהרדמה מקומית במסגרת אשפוז יום כירורגי.
הטיפולים מתחילים בחיבור הצינורית לשקית עם התרופה, ועם משאבה קטנה (הכל בפאוץ' קטן אשר החולה חוגר עליו), אשר החולה הולך איתה לביתו, בדרך כלל ל- 48 שעות.
בדרך כלל לא. אין קשר ברוב המקרים בין יעילות הטיפול ועוצמת תופעות הלוואי. קיים שוני בין אדם לאדם בתגובה שלו לטיפול.
תופעות הלוואי תלויות בדרך כלל בסוג ומינון התרופה הניתנת. מידע מותאם לך על התופעות הצפויות תקבל מהרופא והאחות המטפלים בך. בזמן קבלתך ליחידה לאשפוז יום תקבל מידע בכתב ובעל פה מהאחות המטפלת בך ועימה תוכל להתייעץ בכל שאלה ונושא שיעלה במהלך הטיפול. כמו כן תקבל מהאחות המטפלת הנחיות למניעה של תופעות אלה ולטיפול בהם בעת הופעתם.
התופעות השכיחות הן: בחילה, הקאות, שלשול, עצירות, נשירת שיער, פגיעה במערכת החיסון, פגיעה במערכת הקרישה,פצעים בפה.
כאשר נגרמות תופעות לואי קשות למטופל, לעיתים יחליט הרופא המטפל להמשיך את הטיפולים במינון מופחת. לעיתים מספיק להוריד את המינון ב 10-20% כדי לאפשר למטופל להמשיך לקבל את הטיפול ללא קושי.
יתכן שבמידה מסוימת היעילות יורדת אם מופחת המינון. עם זאת, בדר"כ אין אפשרות לדעת זאת, ויש להניח שהטיפול עדיין יעיל. זאת מאחר שבכל המחקרים, עליהם מבוססים הטיפולים הניתנים, קיבלו חלק מהחולים טיפול במינון מופחת. יעילות הטיפולים הוכחה במחקרים אילו, למרות שחלק מהחולים קיבלו טיפול במינון מופחת. לכן יש להניח שגם המינון המופחת יעיל.